El desgobern a la Valenciana. Part 2: Nepotismo o "Enchufisme Ilustrat"

Dels partits que portaven la transparencia per bandera, que obriren webs contra el nepotisme, realisaren campanyes mediatiques… poc o res queda. Molt llunt de ser el govern transparent i que pensa en “la gent”, el tripartit tant en la Generalitat com en els ajuntaments, es un eixemple perfecte de nepotisme o “enchufisme ilustrat” sense ningun repare, aixo sí, sempre pel be del “poble”. Repassem les mides pensades i fetes “per i per a la gent”:

Enchufes a familiars i amics del tripartit. L'entramat d'enchufes se ramifica com un arbre de bon port, fent-ho complicat i dificil de seguir. A continuacio anem a enumerar els enchufes publicats denunciats per varis mijos de comunicacio i per Som Valencians:

  • El primer cas es el de la parella de Ribò (seguint la seua propia normativa d'accentuacio), que passà de professora a assessora del Servici de formacio del professorat de la Comunitat (CEFIRE) facilitat per la Conselleria d'Educacio(?¿) que dirigix Vicent Marzà. Continuant en la seua familia el recent i sagnant cas de la filla de Ribò, Marta, la qual obtingue un posat en l'Institut Valencià d'Investigacions Agraries (IVIA) de forma molt irregular posat que no apareixque en el DOCV ni en el portal de transparencia i no nomes aixo, sino que obtingue la plaça perque se li puntuà 2 voltes de forma que no corresponia a S categoria laboral i que li permete situar-se la primera en la llista de candidats.
  • Sense dubte la Conselleria mes “generosa” es la de Sanitat, dirigida pel socialiste Carme Monto. Mes de 20 carrecs enchufats començant per l'actual Directora de l'Hospital La Fe, la catalana Carme Almiñana, el seu nomenament se feu abans de que se convocara  el concurs per a cobrir la plaça. Despres tingue que convocar-se obligatoriament i pese a no complir els requisits i la seua contrincant (professional en el sector) complir-los i tindre millor Curriculum, el socialiste del PSC fon reelegida per al carrec… “PA cagar-se i no torcar-se”.
  • L'exalcaldesa de Vilena Vicenta Tortosa es la nova gerent d'Elda.  Josep Lluïs Chover, regidor socialiste en l'Ajuntament de Sagunt, ha passat del seu posat de medic de Salut a gerent del departament de Salut de Sagunt. Miquel Alcalde, Exregidor socialiste de l'Ajuntament de Castello, ha segut nomenat gerent en Castello. Carles Gosalvez, regidor del PSPV en l'Ajuntament d'Elig, ha segut ascendit a gerent en l'Hospital General d'Elig.  Francesc Quiles, que actualment es regidor socialiste en Picassent, portaveu del grup municipal, primer tinent d'alcalde i regidor de Facenda, personal, patrimoni i contractacio, encara te temps per a eixercir com Subdirector Gerent de l'Hospital General de Valencia. María Ascensio Esteve, exregidora socialiste, es actualment directora d'enfermeria en l'hospital d'Elda. Just González, germa de l'actual alcalde socialiste d'Elig, era enfermer en un centre de salut, pero en el nou Consell pulcre i transparent com l'aixella d'un grill, ha segut nomenat director d'enfermeria de l'Hospital General d'Elig. Gloria Calciner, exregidora socialiste de Sagunt, que ha ascendit de subdirectora d'enfermeria a directora d'enfermeria en Sagunt. Milacres Cucarella, dona de l'extenient d'alcalde socialiste de l'ajuntament de Villena, ha segut ascendida a directora d'enfermeria en atencio primaria en Elda.
  • Dolors Carbonell, exedil en Borriana, es la nova directora d'enfermeria de l'hospital provincial de Castello i Charo Canós, exregidora del PSPV en Moncofar es ara directora d'enfermeria de primera en el departament de La Plana. Podriem seguir en Jesus Ribaços, Mº Josep Gastaldo(Actual directora enfermeria Hospital Malvarrosa),  Joan Felix Coello, Ferrando Riera o María Victoria Garrida,  Elisa Tortosa tots ells membres del PSPV i que han segut ascendits a direccions d'enfermeries, hospitals d'Alacant.
  • Atres casos com els de Gloria Tello Company, regidor de l'Ajuntament de Valencia es neboda de Rafael Company, director del (MUVIM); Sergi Campello, regidor de Govern Interior, la seua parella es Josep de Llepe, director general de l'Agencia Valenciana d'Igualtat, dependent de la CONSELLERIA d'Igualtat que dirigix Mónica Oltra; Mireia Mollà, te a la seua germana Cristina Mollà eixercint les funcions de responsable de prensa de la Conselleria de “Transopacitat” que dirigix Manuel Alcaraz.
  • Des d'IU Ignaci Blanc, qui fora candidat de la formacio, es el nou cap de gabinet tecnic de la Conselleria d'Igualtat que dirigix Monica Oltra. Un posat al que accedix com funcionari de la Generalitat. La seua exparella, Francesca Hipolit, ha obtingut el posat de tecnic d'empleabilitat en la fundacio INNDEA, baix el control de Podem en l'Ajuntament de Valencia. La seua llavors JEFA de prensa en Els Corts ha conseguit una plaça de coordinadora de comunicacio, mentres que la candidata d'EU per Meliana ha obtingut una tercera plaça.
  • Mordor en Com…UPS, dic ValÈncia en Comú tambe ha eixercit la nova politica. En la mateixa INNDEA ha entrat Rafael Monterde com director i Sara Verdú, Raúl Contreras i Xavier Ibáñez com faeners de la fundacio.
  • Per a molts dels carrecs, els elegits competiren en els atres aspirants en la seua curriculum i una entrevista personal, pero com se pot comprovar-se han elegit a les persones idonees baix els arguments de “no tenim res que vore”, “les places no responen a persones, sino a necessitats concretes dels proyectes”, “ha segut un simple ascens com el de qualsevol faener”… i es que està clar, que aço no es nepotisme, es la nova politica, el govern del canvi, a la valenciana, el govern de la gent, dels millors i mes preparats. BENVINGUTS a l'ENCHUFISME ILUSTRAT.

 

Escrit en Normes del Puig.