El vot util

Per Manu Llopis

Arriba de nou un moment decisiu per als valencians, el pròxim 26-J nos juguem el nostre futur. Triarem els nostres representants per al Congrés, i ells hauran de dur la veu del nostre poble a Madrit. Alguns s’ompliran la boca apelant al vot útil, però nosatros nos preguntem quina és l’utilitat del vot:

 

¿És útil votar a un partit ple de corrupció, que ha demostrar per activa i per passiva la seua inutilitat per a gestionar els recursos del nostre poble?, ¿o és més útil votar a aquells que renuncien a les més bàsiques reclamacions com el nostre centenari Dret Foral o el deute històric? Sense oblidar-nos d'aquells que apenes han tingut en les seues mans la gestió del Regne però ya s’han dedicat a rescatar a les seues persones de confiança, donant mostra del seu talant. Això sí, en el seu breu temps de protagonisme, no han perdut l'oportunitat de faltar el respete a cada una de les senyes d’identitat i tradicions que conformen la nostra personalitat.

 

Crec que el vot útil deu estar en aquells que defen en el interessos valencians sense complexos ni hipoteques, haguent de rendir conters només a aquells que representen. Crec que el vot útil deu anar cap als que estiguen dispo stos a revindicar una nova financiació, el deute històric, infraestructures bàsiques (el corredor mediterràneu, el tren Gandia-Denia, etc.), una agència tributaria valenciana, i tantes atres reclamacions. En definitiva, que tornen als valencians la dignitat de la nacionalitat històrica que som.

 

 

A poc que dediquem un poc de temps a estudiar el espectre polític, nos donarem conter que només hi ha un partit capaç d’açò. ¡És'horal de posar la política valenciana en mans del poble valencià! ¡És l'hora de tornar a sentir l'orgull de ser valencià! ¡¡És l'hora de Som valencians!!