No volem ser moneda de canvi

El valencians representem el 10% del PIB espanyol i el 10’5% de la poblacio d’Espanya. Ademes, el volum de les exportacions valencianes es tan important, que la nostra balança comercial mos dona un saldo positiu de 3800 millons d’€, (les exportacion son superior als 30.000 millons d'€, mentres que els importacions son inferiors als 26.200M d'€)

A pesar del nostre pes economic, el dinamisme de la nostra societat, i del caracter treballador i integrador dels valencians, patim d’una preocupant ineficacia politica dels representants valencians de PP, PSOE, Cs i Podemos-Compromis en el Congrés dels Diputats i el Senat, per culpa d'un control organic ferreu dels grans partits estatals, sobre els seus carrecs publics, i la sempre coneguda anteposicio dels interessos partidistes, per damunt de la defensa dels interessos valencians.

Tot aixo fa que pes politic dels valencians, en Madrit i Brusseles siga insignificant, i que la veu dels valencians, fora de la nostra terra siga silenciada, amagada, quan no distorsionada, per uns mijos de comunicacio que desconeixen l'idiosincracia del poble valencià.

En este context historic que estem vivint en l’actualitat, des de la Moncloa i el Palau de la Generalitat Catalana, es treballa subterraneament, per a encaixar el “problema català” canviant la Constitucio i el sistema de finançacio autonomica, sense contar én els valencians.

Els valencians necessitem expondre les nostres reivindicacions clarament, civica i pacificament, des d’una estrica obediencia valenciana, en totes les institucions, perque no tornem a ser la moneda de canvi entre Madrit i Catalunya.

Es, per tant, obligatori liderar un moviment de resposta civica i politica, organisada, sempre constructiva i lleal en el poble valencià, que tinga continuitat en el temps, per a que la veu dels valencians no continue silenciada, i que es cree una corrent de pensament seria, én una estructura eficaç, per a que el valencianisme politic, transversal, civic i cultural torne a tindre el pes social, i que tornem a les institucions politiques democratiques, én credibilitat, programa, i propostes series per a canviar i millorar l'autonomia valenciana.

En este sentit, es clau reclamar aci i en Madrit:
-Reconeiximent del Dret Civil Valencià 
-Negociacio d'un pacte fiscal entre el Govern d'Espanya i la Generalitat Valenciana, per a tindre un Concert Fiscal com el Regne de Navarra i el Pais Vasc, que siga just i reconega el gran esforç fiscal i que fique en valor la gran llealtat dels valencians én Espanya, no sempre valorat ni recomensat. Unicament d'esta manera podrem tindre una Sanitat i Educacio universal per a tots els valencians, homologant-se en les societats europees mes avançades.
-Aposta per les infraestructures que conecten la nostra economia valenciana én Europa, i el mon, apostant pel Port de Valencia, Sagunt i Alacant, el corredor Mediterraneu i l'eixida a Europa per Arago.
-Rebaixa dels imposts per a families i autonoms
-Potenciar el camp, l'industria, el turisme i el sector de les energies renovables, en la que els valencians hem de ser liders i autosuficients.
-Solucionar el problema hidric dels valencians, i la reforestacio dels boscs i interior de les terres valencianes, tan necessari per a construir el futur, i previndre les conseqüencies del canvi climatic.