Proposta de coalicio electoral

Des del mes de març 2017, Som Valencians ha tengut reunions periodiques én diferents organisacions politiques de tendencia centrista i valencianista, én l'intencio de  sumar i ampliar la base electoral. En estos moments, SomValencians ya es la sexta força politica autonomica, i continua én la seua implantacio local i comarcal.

SOM ya es una marca electoral coneguda, seria i de futur. Es tracta d'ampliar, de sumar i de crear sinergies per a conseguir millors resultats.

En el mes de Juny 2017, es va elaborar un document senzill, practic i generos a estes formacions politiques, én l'intencio de fer una proposta oberta a totes estes formacions en les que s'havien tengut contactes.

Este document es va enviar als representants d'estes agrupacions el 13 de juliol de 2017.

Este es el Document disponible per a consulta.

Les idees  basiques del document son:

 • El programa electoral es prepararà en diferents comissions de treball que començaràn en noviembre 2018, i que es presentaràn com ponencies en Febrer 2019, votantse en un Congrés Plenari en el que els afiliats de tots els partits participaràn democraticament.
 • De març a maig 2019, els candidats i afiliats aniràn explicant el programa electoral pactat que es ficarà en practica en les institucions a partir de juny 2019. Considerem que els següets punts, no obstant, son part de les llinies basiques de la possible Coalicio i han de ser assumides per tots des del principi:
 • Defensa de la Llengua valenciana, les Normes d’El Puig, i els simbols identitaris valencians reconeguts en l’Estatut d’Autonomia
 • Firma d’un Codic Etic per part dels candidats, afiliats i cuadres de la coalicio, en la que els firmants es comprometen a pacte de transparencia i bones practiques, mes pacte anti transfuguisme, anti corrupcio, anti prevaricacio, mes una declaracio jurada de comportament eixemplar en rets socials i actuar én uns principis etics, morals i valencianistes.
 • Declaracio jurada de no estar incapacitat per a eixercir carrec public d. Declaracio de antecedents penals
 • Declaracio jurada de no estar inhabilitat per administracions publiques.
 • En els municipis a on ya existixen formacions locals én representacio, lideren estes forces locals.
 • La composicio de les llistes s´hauria de fer llegitimament, en funcio dels vots obtinguts en les ultimes eleccions. 
 • L'eleccio del candidat a l'Ajuntament de Valencia es fa en primaries obertes, incluint a les associacions culturals i civiques.
 • El cost de la campanya electoral es compartix proporcionalment al pes electoral de cada formacio politica dins de la coalicio pre electoral.
 • Cada formacio conserva la seua independencia i forma de funcionament intern.
 • La coalicio conserva la marca Som Valencians dins del nom, i els noms dels diferents partits s'incloixen en les paperetes electorals, junt als candidats de cada partit.

Esta proposta haurà  de ser votada pels afiliats de Som Valencians en el nostre II Congrés en novembre 2017.

 

 3 d'agost 2017

Jaume Hurtado - Secretari General SOM Valencians